Inschrijvingen en capaciteit 2019-2020

Start inschrijvingen GBS Klavertje 4 en ’t Knuffeltje: woensdag 13 maart 2019 vanaf 9uur in de eetzaal van de lagere school, Steenweg 93, 9661 Parike.

Kleuterschool ’t Knuffeltje – Muiterij 3, 9660 Everbeek.
25 kinderen per geboortejaar.
Op 28 februari 2019.
                        geboortejaar 2014                                            0 plaatsen
                        geboortejaar 2015                                            4 plaatsen
                        geboortejaar 2016                                            6 plaatsen
                        geboortejaar 2017                                            13 plaatsen                  

Basisschool Klavertje Vier – Steenweg 93, 9661 Parike.
175 kinderen toegelaten
Onze school telt 144 leerlingen dus zijn er nog 31 plaatsen beschikbaar.

Vergeet je kids-ID of mutualiteitskaart niet!
 
Wie bij ons niet terecht kan met een kleuter omwille van het feit dat deze geboortejaren volzet zijn is later in het 1ste leerjaar zeer zeker welkom. 
Het spreekt voor zich dat u in dit geval niet tot dan hoeft te wachten om een bezoek te brengen aan onze school. Neem gerust contact op voor een afspraak. Wij leiden u graag rond en beantwoorden al uw vragen.

 

Gouden medaille ‘Verkeer Op School’!

GBS Klavertje 4 uit Brakel werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. In totaal reikte de VSV dit jaar 95 gouden, 171 zilveren, 639 bronzen en 12 kleutermedailles uit op basis van de activiteiten die de scholen organiseerden. In totaal zijn dat 917 medailles. Een stijging met 33% tegenover vorig jaar. 39% van alle Vlaamse basisscholen behaalden een medaille Verkeer op School.

Helm Op Fluo Top

Zichtbaar en veilig naar school

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier kunnen aanmoedigen.

Elke leerling die deelneemt aan Helm Op Fluo Top krijgt een stickerkaart. Daarop staan  65 stickervakjes. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie, goed voor 75 schooldagen. Wie naar school komt en fluokledij draagt, krijgt een stickertje. Ook een fietshelm dragen levert een stickertje op (als je met de fiets komt). Wie elke dag fluokledij of een helm draagt, heeft zijn kaart dus tegen de krokusvakantie vol.Afbeeldingsresultaat voor helm op fluo top

Dit schooljaar kunnen leerlingen met hun kaart opnieuw gratis naar het Serpentarium in Blankenberge en naar ZOO Antwerpen of Planckendael. Verder vallen er ook een aantal klasuitstappen te winnen.

Naast deze fijne beestenboel zijn er nog andere leuke beloningen en prijzen, van toppers zoals Nutcase en gofluo.

De actie loopt tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie!